Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

150-års Jubileum

År 1867 startades Åtvidabergs Sparbank, då som Bankekinds Härads Sparbank, av framsynta människor som ville ge ”vanliga människor på landsbygden” chansen till att förbättra sina liv genom att främja sparande. Det har vi efterkommande generationer glädje av än i dag. Då som nu har sparbanken ett starkt samhällsintresse och vill gärna ge tillbaka delar av vinsten i form av bra aktiviteter. Det gör vi varje år genom det vi kallar Åternäring, men under 2017 kommer vi också att komplettera det med vissa ”födelsedagsfiranden” då vi ger lite extra.

Vårt firande började på påskaftonen då vi i samband med marknaden på Stortorget bjöd på fika med bakelser i bankens lokaler. Ca 1 350 st bakelser fick vi glädjen att bjuda på!!!

När det nya biblioteket invigs i höst så kommer det att innehålla en sagohörna som banken finansierat. Lek och läsande är viktigt i barns utveckling och därmed viktigt för samhällets utveckling.

Vid Alléskolan kommer det inom kort att börja byggas en skate-park för ungdomarna. Där kommer då banken att ha bidragit med en s.k. ”half-pipe” som förstärker parkens åkmöjligheter. Att barn och ungdomar som växer upp i Åtvidaberg ska ha en fin fritid är viktigt för oss. Trivs man så bidrar man till att samhället mår bra – och kanske återvänder och bosätter sig i vuxen ålder.


Det var några exempel på hur vi i år vill ge bort några extra födelsedagspaket till Åtvidaberg – fler kommer under året, men dem ska vi berätta om lite senare.

Välkommen på Seniordag 16 augusti!

Nu fortsätter vi vårt firande!

Nu är det dags att fira med seniorerna i Folkets park. Onsdagen den 16 augusti bjuder vi på trolleri, föreläsning, dans samt lättare förtäring.

Läs hela programmet här

Biljetter delas ut på Åtvidabergs Sparbank 1-11 augusti. Välkommen att hämta ut din biljett, du behöver ej vara kund, bara senior!

Varmt välkomna!

Bild 150 års jubileum

Stäng Skriv ut