Hoppa till textinnehållet

Säkerhet och bedrägerier

Vi lägger stor fokus på säkerhet och att ha säkra lösningar för alla våra tjänster för att du ska kunna känna dig trygg som kund. Du kan också hjälpa till genom att skydda dina koder och personliga uppgifter. På så sätt skapar vi - tillsammans - en hög banksäkerhet och minskar risken för bankbedrägerier.

Så skyddar du dig mot bedrägerier

Bedrägeriförsöken fortsätter tyvärr. Ingela berättar om hur ett försöka kan se ut och hur du skyddar dig. Kom ihåg: Lämna ALDRIG ut dina koder.

Läs mer om säkerhet och hur du kan skydda dig

Anmäl bedrägeri

Misstänker du att någon utsatt dig för bedrägeri, eller har du upptäckt något onormalt eller konstigt i någon av våra digitala tjänster? Kontakta oss omgående på telefon. Om du är kund hos annan bank så kontaktar du din bank.

People having a meeting

Banksäkerhet i vardagen

 • Spärrhjälp

  Om du förlorat ett kort, ditt BankID eller din säkerhetsdosa är det viktigt att omedelbart spärra dessa.

  Spärrhjälp
 • Integritet och sekretess

  Vi ser alltid till att hantera dina personuppgifter med största sekretess. För att lyckas med det vidtar vi en rad åtgärder.

  Integritet och sekretess
 • Penningtvätt

  Vi arbetar för att förebygga penningtvätt och finansiering av terrorism. Därför måste vi ibland ställa vissa krav på dig som kund.

  Penningtvätt

Spärra ditt kort och byt koder

Om du har förlorat ditt kort så bör du omedelbart spärra det på telefon 08-411 10 11. Om du blivit av med det utomlands, så spärrar du det på telefon 08-411 10 20.

Mer om säkerhet

Trygghetskameror

Åtvidabergs Sparbank använder sig utan trygghetskameror i sina lokaler i syfte att förebygga samt utreda brott. Vi eftersträvar att kunna erbjuda våra anställda en trygg arbetsmiljö samt en trygg kundmiljö för våra kunder. Vår bedömning är därför att användandet av trygghetskameror utgör en begränsad risk för individens rättigheter och friheter jämfört med den ökade risk att utsättas för brott som skulle föreligga om så inte skulle ske. Inspelat bildmaterial lagras i enlighet med gällande riktlinjer. Vid misstanke om brott kan det inspelade bildmaterialet komma att lämnas ut till polisen. Banken ansvarar för sin kameraövervakning och är personuppgiftsansvarig. Om du har frågor om vår kameraövervakning är du välkommen att kontakta bankens dataskyddsombud.

Kontaktuppgifter till vårt dataskyddsombud hittar du här