Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Bli privatkund

Välkommen att bli privat kund hos oss!

 

Vi hjälper dig genom hela livet - med sparande, lån, försäkringar och pension. Du sköter din ekonomi smidigt i vår app eller via internetbanken.

Hör av dig så bokar vi ett möte.

Brygga i solnedgång

Det är enkelt att vara kund hos oss. Med digitala lösningar och ett brett utbud av tjänster är vi en modern bank med en unik lokal kännedom och stort engagemang.
Välkommen till din lokala bank!

Mer om att bli kund

Barn och Unga

Vi tror på att ungdomar lär sig hantera sin ekonomi genom att träna. Vårt ungdomserbjudande förenklar er vardag och ger lärdomar för vuxenlivet.

Föreningens ekonomi

Aktiva föreningar bidrar till en levande och attraktiv region. Vi hjälper er förening så ni får mer tid till er kärnverkamhet. Välkommen som föreningskund!

Vill du byta bank?

Välkommen till ett bankkontor så hjälper vi dig. Se vår checklista vilka handlingar som är bra att ha med sig.

Driver du företag?

Få en enkel vardag för dig och ditt företag med smidiga tjänster och rådgivning. Välkommen som företagskund hos oss.

Vanliga frågor - Bli kund

Anmäl konto för elstöd och andra utbetalningar

Anmäl ditt konto till Swedbanks kontoregister och få pengarna direkt in på ditt konto, oavsett vilken bank du har. Gäller för elstöd, CSN-utbetalning med mera. Du behöver inte vara eller bli kund hos oss för att anmäla ditt konto till vårt kontoregister.

Insättningsgaranti

Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du som kontohavare har rätt till ersättning för din sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver det kan du enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till vissa särskilda angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 000 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Insättningsgarantin