Meny

Jag har lovat

Tillsammans med Alléskolan erbjuder Åtvidabergs Sparbank alla kommunens elever i årskurs sju en möjlighet att teckna ett kontrakt där man förbinder sig att vara helt drogfri under högstadiet.

Projektet syftar till att uppmuntra ungdomar att aktivt ta ställning mot droger och ge dem ännu bättre argument för att lättare stå emot grupptryck och säga nej.


Skolan anordnar, exklusivt för alla elever som deltar i projektet, events och överraskningar knutna till projektet, även resor till exempelvis Kolmården, Gröna Lund eller Liseberg. De elever som hållit vad de lovat hela vägen fram till skolavslutningen i nian är dessutom med i utlottningen av ett tiotal fina vinster där förstapriset är ett startpaket för körkort! Även näringslivet är med och sponsrar projektet med förmånskort där eleven får rabatter och erbjudanden från lokala företag.

De ungdomar som väljer kontrakt med sparande är med i utdelningen av en summa pengar som Åtvidabergs Sparbank skänker i samband med skolavslutningen (cirka 1 000 kronor per elev).

I projektet ingår även att Åtvidabergs Sparbank står för en föreläsning för skolans elever. 


Pin " jag har lovat"