Hoppa till textinnehållet

Barn och unga

Illustration av barn

Vi tror på att ungdomar lär sig hantera sin ekonomi genom att träna. Precis som med allt annat i livet. Vårt ungdomserbjudande förenkla er vardag, samtidigt som det ger erfarenheter och lärdomar inför framtiden och vuxenlivet. Eller har ni yngre barn som ni vill börja spara till i eget konto? Även då passar vårt kostnadsfria erbjudande.

Det här ingår för 0 kr/mån

Så skaffar du banktjänster till ditt barn

1. Kontakta oss

Ring eller besök oss så hjälper vi till att öppna ett konto, beställa ett bankkort och ge barnet tillgång till våra digitala tjänster. 
Bild på Sara pratar med kund

2. Ladda ner

Be ditt barn ladda ner apparna:
  • BankID säkerhetsapp
  • Swish
  • Sparbanken Ung

 

3. Aktivera tjänsterna

När barnet har blivit kund aktiverar du barnets tjänster i din egen app eller internetbanken under menyn Övriga tjänster - Barns tjänster.

Playing in the water sprinkler

Så fungerar tjänster för barn och unga

Appen för unga

Med Appen för unga kan ditt barn skaka fram sitt saldo på kontot samt föra över pengar mellan konton och börja spara till sin dröm!

Betala med kort eller swish

Med ett eget konto, bankkort och swish kan barnet betala sina inköp själv. 

Logga in säkert - Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID är en ID-metod som Åtvidabergs Sparbank har för barn när de ska logga in i Sparbanken Ung, internetbank och swisha. Barnet använder BankID säkerhetsapp (samma app som vuxna har) men den kommer bara fungera vid inlogg till Åtvidabergs Sparbank.

Behöver jag fullmakt?

Om ni är två föräldrar behöver båda godkänna att barnet får banktjänster. Det är enkelt: Den av er som kontaktar banken intygar att den andre har sagt ja (muntlig fullmakt). Eller så fyller ni i en fullmakt - ladda ner här. Ni bestämmer om både ni föräldrar och barnet ska kunna använda kontot.

Behöver jag vara kund för att mitt barn ska kunna skaffa tjänsterna?

Nej. Om du som förälder inte är kund i Åtvidabergs Sparbank kan du besöka ett bankkontor så hjälper vi dig att skaffa tjänsterna till ditt barn.

Behöver du hjälp?

Vi guidar dig hur du ska komma igång med ditt barns tjänster.

Lär dig lite mer om ekonomi

Vad får andra i veckopeng, hur skriver du veckopengsavtal och hur gör  du en budget? Häng på och få koll på dina pengar! 

Vi satsar ungdomar

Vi ger tillbaka till barn och ungdomar för att de är det viktigaste vi har - vår framtid.

Ritat hjärta

Vanliga frågor om barns banktjänster